De Band


HISTORIE VAN DE BAND


In februari 2003 wordt Lemon Curry opgericht.

Drummer Tom, bassist Marcel, zangeressen Marjo en Suzy en gitarist Marcellino en vormen jarenlang de kern.

Na de nodige personele wisselingen wordt in 2007 de bandnaam veranderd in Just4Fun. In het voorjaar van 2008 wordt een demo opgenomen en bereikt de band met een track van deze demo, tot haar eigen verbijstering, de finale van de competitie bij radio 538 voor coverbands, met als prijs spelen in het voorprogramma van Guus Meeuwis bij zijn concerten in het Philips stadion. In de finale valt echter uiteindelijk de keus op een andere band.

In het najaar van 2008 wordt de band versterkt met gitarist Martijn en wordt toetsenist Dirk vervangen door Paul. De band timmert gestaag aan de weg en treedt tijdens diverse gelegenheden op, met als hoogtepunt een optreden in februari 2009 op Beach-Pop in de Beach te Aalsmeer. Dit optreden haalt zelfs Hart van Nederland van SBS6, zie de pagina "Beeld en geluid".

Kort daarna maken Marcellino en Suzy bekend dat zij de band gaan verlaten. Na een zoektocht van enkele maanden wordt (uiteindelijk dicht bij huis) zangeres Mandy, de dochter van Marjo, gevonden. Omdat de band qua samenstelling en daardoor ook qua sound een andere is dan de jaren ervoor wordt besloten om de bandnaam weer te veranderen. De keuze valt op de oorspronkelijke naam Lemon Curry.

In oktober 2010 wordt de band versterkt met gitarist Nick. Nadat Paul de band in mei 2012 verlaat wordt zijn plaats ingenomen door toetsenist Ed. Na het vertrek van Nick sluit Lemon Curry in maart 2014 Hugo als gitarist in de armen. Een jaar later besluiten ook Mandy en Martijn om de band te verlaten. Martijn wordt vervangen door Eric. Eind 2017 verlaat Ed de band en gaan we voorlopig met z'n vijven verder. En met de komst van zangeres Angela begin 2020 zjin we weer met zes.

Lemon Curry wil elk feest tot een echt feest maken en het publiek, van jong tot oud, het plezier laten beleven zij zelf in het spelen heeft. DE BANDLEDEN
Marjo van Wijngaarden

Zang

Angela Schrama

Zang

Hugo Besselsen

Gitaar

Eric Wesseling

Gitaar en zang

Tom Boot

Drums

Marcel 'Bassie' Besselink

Bas